Πηγή (ΝΔ.gr):http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=61312&Itemid=92

Σαμαράς:
«... Είπα «όχι» στα μέτρα που μας πρότειναν, γι’ αυτό ακριβώς: Διότι δεν βγάζουν την Οικονομία από το φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων. Αντίθετα τη βουλιάζουν πιο βαθιά.

Είπα «όχι» στα μέτρα που μας πρότειναν. Αυτό το ερώτημα τέθηκε στη Βουλή. Δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να πάρουμε τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης. Εδώ που μας έφεραν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να επιτύχουμε μείωση του ελλείμματος κατά 5,5 μονάδες φέτος. Και κατά 13 μονάδες στην τετραετία. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Μας ρώτησαν αν εγκρίνουμε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, αυτό το συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής, αυτό το συγκεκριμένο τρόπο να μειώσουμε το έλλειμμα. Κι αυτό ασφαλώς δεν μπορούσαμε να το εγκρίνουμε. Γιατί είναι λάθος. Γιατί είναι επικίνδυνο μείγμα. Γιατί διαιωνίζει το φαύλο κύκλο της ύφεσης.»....

1. Αποδεικνύεται καθαρά πλέον αυτό ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Ότι ο Σαμαράς είπε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ. Πλέον το λέει επίσημα και ο ίδιος ο Σαμαράς. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Λοιπόν; .. Γιατί όλοι οι ΝΔ-τες βιάστηκαν να κατηγορήσουν το ΛΑ.Ο.Σ. ότι ξεπούλησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, και ότι ο Σαμαράς είπε το ΟΧΙ στο ΔΝΤ;... Γιατί, οι μεν εσείς ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, οι δε ΝΔ-τες το αξιοποίησαν προπαγανδιστικά για ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ - Ακριβώς όπως το είπα εγώ από την αρχή.

2. Για τον Σαμαρά η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ή η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ του Νομοσχεδίου με τίτλο:
«Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» αντιστοιχεί για ερώτημα ως προς το αν ..........................

Labels: