Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ ημερών είχαν ζητήσει την δικαστική διερεύνηση για το βατοπέδι του πρώην βουλευτού της Ν.Δ Κώστα Κιλτίδη. Έπειτα κατά την ψηφοφορία δεν τον έστειλαν στην προανακριτική διαδικασία και τον αθώωσαν. Στους διαδρόμους λέγεται ότι ''καθάρισε'' ο Καρατζαφέρης για την στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση επικαλούμενος ότι <<όχι εγώ να είμαι δίπλα σας και σεις να κυνηγάτε ένα δικό μου παιδί>>.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι σίγουρα ευφυέστατος, άνθρωπος του πεζοδρομίου και έμπειρος πολιτικός. Παρ’ όλο τον πόλεμο που δέχτηκε από την αριστερόστροφη ελληνική κοινωνία φάνηκε ότι κάτι είχε να προσφέρει στον τόπο. Αυτό το αναγνώρισαν πολίτες από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, οι οποίοι άκουσαν έναν πιο ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, κάποιες πραγματοποιήσιμες προτάσεις στα αδιέξοδα της οικονομίας και είδαν νέα και άφθαρτα πρόσωπα δίπλα του.

Η ελληνική κοινωνία ζει καθημερινά μέσα στα αδιέξοδα που την πνίγουν και από την άλλη δεν θέλει κάτι καινούργιο που θα την βγάλει από τα αδιέξοδα αυτά. Θέλει να κυβερνάται συνεχώς από τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν με την ελπίδα κάποια στιγμή να μπορέσουν να τα λύσουν. Σπάνια θα βρει κανείς κάτι αντίστοιχο σε άλλη χώρα του πλανήτη. Οπότε η νίκη-είσοδος του Καρατζαφέρη στην πολιτική σκηνή αποκτά μεγαλύτερη αξία.
Με το πέρασμα του χρόνου οι ομοιότητες του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με τα ''παλιά'' κόμματα αρχίζουν να πληθαίνουν. Πέρα από τον παραπάνω συμβάν έχουμε το οικονομικό σκάνδαλο του βουλευτού Λάρισας που κρατούσε τα οδοιπορικά των υπαλλήλων του (και δεν ξανακούσαμε γι' αυτό), μπασίματα σε φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα τύπου Βουλγαράκη για να έρθουν στο κόμμα και πολλά άλλα καθημερινά πραγματάκια που δείχνουν φθορά.
Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες. Ποτέ δεν είπα τον Καρατζαφέρη ακροδεξιό, ούτε την Παπαρήγα ακροαριστερή. Πάντα άκουγα προτάσεις, θέσεις και έκρινα. Οι ψηφοφόροι αυτού του τύπου αυξάνονται επικίνδυνα για τα ελληνικά κόμματα. Και είναι λογικό όταν βλέπεις το πορτοφόλι σου να αδειάζει πραγματικά, να ψάχνεις κάποιον να σου λύσει το πρόβλημα και όχι να είσαι φίλαθλος των κομμάτων. Οι φίλαθλοι λιγοστεύουν επικίνδυνα και όλοι οι πολιτικοί τύπου Καρατζαφέρη-Παπαρήγα και υπολοίπων σε λίγο καιρό θα παίζουν σε άδεια γήπεδα….