Μερικές σκέψεις... Δεδομένου ότι έχουμε μεγαλύτερη εκροή χρήματος προς στο εξωτερικό, απ' ότι εισροή, είναι σχεδόν σίγουρο ότι όσο και να δουλέψουμε, και όσο και να παράγουμε, αν δεν αντιστρέψουμε τον λόγο εισροής/εκροής, στο τέλος θα ξεμείνουμε από χρήμα.

Η μόνη λύση είναι να περιορίσουμε στο μέγιστο δυνατό την εκροή χρήματος στο εξωτερικό - με μποϋκοτάζ προϊόντων εξωτερικού - ενώ παράλληλα θα αναγκαστούμε στο σύνολο να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας σε όλους τους βασικούς τομείς για την αυτοσυντήρησή μας!.. Αν τα καταφέρουμε αυτά, σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε εξαγωγή προϊόντων, και άρα να εισαγάγουμε χρήμα.

Γενικότερα, αν δεν υπήρχε η ΕΕ, και το κοινό νόμισμα, θα μπορούσαμε απλά να κάνουμε υποτίμηση. Τώρα όμως που η υποτίμηση νομίσματος - που θα έκανε απρόσιτα τα ευρωπαϊκά προϊόντα - δεν είναι δυνατή, η μόνη λύση είναι το μπουκοτάζ. Το ΕΥΡΩ εμποδίζει την κυβέρνηση να κάνει υποτίμηση (και άρα να κάνει τους Έλληνες να σταματήσουν να αγοράζουν προϊόντα απο το εξωτερικό) , και άρα...

... ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΟΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, και ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από τα Ελληνικά, έστω και αν γι' αρχή είναι ακριβότερα!..

Labels: