1. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν μπορούν να αποφασίζονται με δημοψήφισμα Η Ελληνική ιθαγένεια δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Αλλά ακόμα κι αν ήταν ανθρώπινο δικαίωμα, αφού μπορεί να αποφασίζει η Βουλή με 151 βουλευτές για το νομοσχέδιο, μπορούν και τα εκατομμύρια των πολιτών με δημοψήφισμα.
2. Όσοι θέλετε δημοψήφισμα είστε ακραίοι Θέλουμε να παραμείνει ο ισχύων Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας. Είμαστε τόσο ακραίοι όσο και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισαν το 2004
3. Είστε ρατσιστές Ο ισχύων Κώδικας δεν ασχολείται με την φυλή του πολίτη. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Ελληνο-Αφρικανός στην καταγωγή), ο Ζυλ Ντασέν (0% Έλληνας στην καταγωγή), ο Γιώργος Παπανδρέου (25% Έλληνας στην καταγωγή) είναι και οι τρεις Έλληνες με το ισχύον δίκαιο.
4. Είστε ξενοφοβικοί, θέλετε να διώξετε τους μετανάστες Ο μετανάστης δεν χρειάζεται ιθαγένεια για να ζήσει στην Ελλάδα, του αρκεί η άδεια παραμονής.
5. Δουλεύουν, πληρώνουν φόρους και εισφορές, γιατί να μην έχουν ψήφο; Αμείβονται για την δουλειά τους και απολαμβάνουν τζάμπα τις υποδομές της ...